HELENA HOLM - BODYfitness

Alla inlägg under april 2012

Av Helena Holm - 18 april 2012 07:58

Ja jag får väl vila idag då, kroppen behöver det. Men min hjärna säger annat, men som sagt, lika viktigt att vila som att träna. Jahopp, onsdag. det är tre dagar kvar till det är dags att väga å mäta för ett avslut av vecka 4. Jag känner mig smalare men vågen vill inte alls vara med på de. Då tog jag beslutet att prova mina jeans, jamen dåså. Det händer grejer, hur mycket får ni se på Lördag. Hoppas på mera förändring tills dess.


Tyvärr så verkar det som min rumpa och mina lår är det sista stället det verkar vilja släppa på, jävligt dygt då det är där jag vill gå ner. Samtidigt som det känns som man kämpar mot motvind så gör det mig ännu mera beslutsam att jag ska fan få bort skiten.


Märker på armarna nu att en hel del fett försvunnit och dom känns mycket fastare. Dom har jag ju ingen fokusering på så när jag ställde mig framför spegeln igår och började titta så upptäckte jag detta ...


 


... Kul å följa kroppens förändring, även om det sker i babysteps så sker det iaf.


Nu kör vi, tre dagar till ...   



"Suck it up and someday you don't have to suck it in"



Av Helena Holm - 17 april 2012 21:45

Har fått ett tugga tuggummi sug, så länge jag inte svullnar upp utav detta så e det ok. Man tar till sina medel när man är sugen på något, detta hjälper mig och tar bort sötsuget. Vad gör ni själva när sötsugen kommer? inte fuskar ni va? Fuska låter så illa i mina öron, å det är lika illa som det låter. Vem försöker man lura lixom, även om inte andra skulle få reda på det så skulle man ju göra detta mot sig själv. Det skulle även märkas på resultaten framöver, sluta ljug för dig själv å kör rent spel. Visst det är mänskligt att man kan ge vika, men en gång blir snart flera gånger. Jag tror man automatiskt flyttar fram sina spärrar och till slut så hamnar på ruta ett igen.


RIGHT?!


Cardiopass idag igen då, lika skönt varje gång men känner mig lite sliten nu. Spelar ingen roll hur mycket träningsvärk kroppen bär på, det släpper alltid när jag blir varm. Det som gör mig motiverad när jag kör cardio ä hur man känner tröttheten, känner att benen får jobba. Att gå i rejäl uppförsbacke känns verkligen i rumpan och en sån liten grej får mig att känna mig riktigt taggad.


... LITTLE THINGS MAKE A HUGE  DIFFERENCE IN MY LIFE 


Man kan säga att jag matar min motivation, det kan vara allt från (som ni märkt) Larissa Reis. Att följa henne på Youtube ger massa motivation. Kolla på bilder, eller människor i största allmänhet. Kolla in snygga kläder, det är en perfekt och behövlig belöning när man nått sitt mål. Det finns en hel del kläder man undviker pga sin vikt, iaf jag.

Slut med det snart   




I FEED MY MOTIVATION MONSTER



 

Natti   


"SWEAT IS FAT CRYING"

Av Helena Holm - 17 april 2012 07:21

Dagens frukost, kanske ser lite mera "normal" ut än vad det gjorde i går. 3 knäckebröd med mjukost och rostbiff på, helt ok. Gillar å ha lite tuggmotstånd på morgonen, så mackor gillas. I dag skulle jag ju vara pigg, men jag har sovit mindre bra faktiskt. Vaknat av å till, frusit och svettas om vartannat. Min största räddsla just nu, att bli sjuk.


    


Men vi kör på och hoppas på det bästa, jag har inte tid å stanna upp. Det ska ju brännas fett nu   


Kampen mot vågen fortsätter, jag ska ju inte väga mig varje morgon men det är lixom svårt att låta bli. Å lika arg blir jag varje gång, ingen bra start på dagen. Dumma dumma mig ...


... Nä dags att fånga dagen, å till er som inte "orkar" "vill" "kan" dra till gymmet eller träna överhuvudtaget  idag, hur ska ni nå era resultat då? Det är med hårt arbete och bra kost du når dina mål. INTE hemma i soffan, så tänk efter en extra gång VARFÖR du gör detta.


 


Nu kör vi !!!!


Puss   



"We first make our habits and then our habits make us"

Av Helena Holm - 16 april 2012 21:34

Nu har min kropp fått så den tiger, cardiopass som heter duga. Riktigt matt nu, och nu när jag funderar så har jag faktiskt tränat sen förra Tisdagen. Vilade i måndags för att orka veckan å ja, nu är vi inne på en ny. Så roligt tycker jag att det är med träning, jag märker inte ens att jag ska ha vilodag. Men nu faller sig planering med allt annat att den kommer på Onsdag, tror jag :-P


Fick en blomma idag, jag blev jätterörd.


   


Varför behåller jag för mig själv, men jag e tacksam att få hjälpa till. Och tacksam att kunna påverka andras tänkt och dela med mig av vad jag lärt mig ...



Idag har maten funkat bra, och jag ser fram emot morgondagens matschema. Jag får ta min cola 33 cl, det är så mycket kärlek de haha. Jag ska äta torsk, jordnötter och mörk choklad. Jag ska inte klaga, inte alls :-) Det är allt ni får av mig ikväll, jag e trött å känner att jag kommer somna ovaggad å vakna pigg å laddad i morgon igen. Kommer bli mera fettförbränning i morgon, jag ska svettas blod om det är det som behövs för att kilona ska försvinna.


    


Ju fortare jag är i mål ju fortare kommer jag få mitt behållningsschema, för er som inte vet vad det är så kan jag förklara att när jag väl gått ner mina kilon så måste jag hålla balansen för att inte gå upp eller ner mera, så då ska jag få ett behållningsschema.


Sov så gott   



“There are no shortcuts to any place worth going.”


Av Helena Holm - 16 april 2012 07:37

Morgonens frukost, ser lite fantasilöst ut va?! Detta är bränsle och ingenting annat, 4 kalkonskivor, gröt och 2 äggvitor. Detta äter jag en gång i veckan, i morgon blir det någonting annat. (tur de:-P) Det är minst sagt varierande och det kan ju vara ett plus, några frukostar är mindre goda än andra. Men jag skiter i vilket just nu, jag tänker tänka så här: Om bara några veckor så kommer jag vara superstolt och nöjd över att jag ätit detta. Det kommer ett resultat, ett positivt sådant av att äta detta.


 


Ikväll ska jag till gymmet å köra cardio, det ska springas. Det är lika jobbigt fortfarande men det funkar verkligen, jag har lite svårt för att svettas å känna att jag riktigt får kämpa. Tills jag började springa, nu har jag nån sorts hatkärlek till detta. Det är effektivt och jag känner ju att hela kroppen får jobba å det är ju själva grejen. det ska brännas, det ska brännas en hel del denna vecka.


Nu kickar vi igång denna dagen, dags å ta en promenad med Biffen sen jobb tills ikväll. I dag tycker jag är en perfekt dag att ta tag i sin träning och kost, för det har du väl planerat idag?!


 


Puss på er å ta hand om er själva nu, ni är vad ni äter !!   


"Find a way, or make one"

Av Helena Holm - 15 april 2012 18:51

I dag fick jag "leka" lite sträng på gymmet, hade en kompis med mig. Att säga till mig: Jag orkar inte mer, FINNS INTE. Det är när du tänker så som det blir riktigt jobbigt, det blev det bevis på idag.

Tjejen klarade ändå 5 reps till efter det ;-) Hjärnan plays with you ...


 ...Hon kommer må sååå gott i morgon   


  


 


Mitt pass gick bra, fick höra idag att jag är som en maskin. Haha, ja på gymmet vill jag få saker å ting gjorda. Hatar å mesa runt, snacka å låta tiden gå. Jag e där för att få resultat, ingenting annat.


Får frågor just nu om vad jag äter, tänkte ge lite tips på vad som funkar och är nyttigt. Bilden nedan är på en måltid jag åt innan träningen, ganska så basic. Kyckling, babyspenat och paprika samt avocado.


    


Efter träningen blev det räkor, dinkelvete samt div grönsaker.


 


Senare idag blev det 2 st linfröbröd med rostbiff, keso samt avocado på. Nu låter det som jag äter jättemycket avocado, men det är bara början på veckan, sen byts det ut mot andra saker. Det är samma med broccolin. Jag äter som jag skrivit tidigare mycket speciellt just nu.


 


Ta bort smör från dina mackor, använd keso. det finns supergoda smaksatta. Ät fisk, lax och torsk är något jag äter varje vecka.  Bulgur, dinkelvete, nötfärs och nötkött, krydda starkt ibland samt ät rödlök. Rödlök är totalt underskattat, den hjälper dig att hålla dig frisk.


RÖDLÖKENS hälsosamma innehåll ...


  • Flavonoiden quercetin
     
    Rödlöken innehåller mer quercetin än andra löksorter. Quercetin är en stark antioxidant som kan hämma tillväxten av cancerceller. Quercetin är antiinflammatorisk, virushämmande och antibiotisk. Den klarar även upphettning utan att förstöras. Quercetin anses även kunna lindra inflammationer i lungorna, rensa ut tungmetaller ut kroppen samt stärka levern och blodkärlen. 
     
  • Svavelföreningar
     
    Rödlök, liksom andra löksorter, innehåller starka svavelföreningar som allicin och allylpropylsulfid. Dessa bidrar till att stärka kroppen mot infektioner, parasiter i tarmen samt att reglera blodsockervärdet. Svavelföreningarna är det som gör att tårarna bränner bakom ögonlocket när du skär lök och de som ger rödlök och andra löksorter den starka doften.
     
  • GPCS (γ-glutamyl-propenyl-cystein sulfoxid)
     
    GPCS är en förening som visat sig kunna hindra att benmassan bryts ner. GPCS-föreningen verkar stärkande för benmassan och fungerar på liknande sätt som de mediciner som används till patienter med benskörhet, osteoporos.
     
    Rödlök innehåller 20ggr mer av det ämne som påstås vara nyttigt i rödvin! Så drick mindre alkohol och ät mer lök för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar ...

Källa:Sund.nu 


Resten av dagen har spenderats ute, i solen. Med min Biff, han e så lycklig när han slipper ha jacka. Gullenöten va riktigt trött sen, å mätt. Inte många hundar som får en riktig middag av kött :-)


Klicka på bilderna för att förstora.


       


Nu tar jag kväller, alla lådor står redo i kylen till morgondagen. träningsväskan är redo, i morgon blir det fettförbränning på hög nivå. Nu ska kilona bort, å nästa Lördag ska vågen visa på 65-64 kg. SÅ DET SÅ !!


Puss på er   


"Wake up with determination go to bed with satisfaction"

Av Helena Holm - 15 april 2012 13:30

Jag tjatar, tjatar om motivationen. Får så mycket från er som tycker det är motiverande att läsa min blogg, från vänner och familj. Jag delar med mig av min kunskap, försöker hjälpa så mycket jag kan. Att se folk tappa motivationen och sen få den tillbax är för mig en enorm glädje. Tänk att jag kan göra så stort intryck, bara genom text.



Varför tränade du?

Vad hade du för mål?

Varför slutade du?

Nådde du ditt mål?


Tänk så många ggr man själv har gett upp, eller inte kunnat fullfölja det man påbörjat. Sen när man väl bestämt sig igen så står man på ruta ett igen, i västa fall bakom ruta ett, på noll. Det är tufft att gå ner i vikt, man måste bryta sina vardagliga mönster. Man måste kanske i andras ögon bli "tråkig" I stället för att ge upp så måste man kämpa, hitta motivation och blicka framåt. Ta sig igenom det tuffa och sen stanna där, det är en kamp. Inte ens när man är i mål så kan man falla tillbaka till sina gamla vanor. Det är en ny livsstil, ett helt nytt liv.


Känns detta jobbigt å läsa?


Hur jobbigt tror du att det kommer vara att äntligen kunna köpa dom kläderna du kanske alltid velat kunna ha? Hur jobbigt skulle det vara, att känna att man har ork till å ta sig upp för många trappor eller gå istället för att ta bilen eller bussen? Hur jobbigt skulle det vara om du märkte att din kropp faktiskt va något du va stolt över? Hur jobbigt skulle det vara att faktiskt vara stolt över att du fixat detta?


Jag tror ni förstår vad jag vill säga !!


Alla kanske inte synbart mår dåligt utav att bära på några extrakilon och det finns dom som inte bryr sig alls även om dom är kraftigt överviktiga. Beundransvärt, att acceptera sig själv i det läget. Men dom som nu faktiskt följer min blogg och vill göra en förändring, ni kan lika väl som jag kan. 

                     

                                                  

 


“I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. When I feel pain, that’s when I start counting, because that’s when it really counts.” Muhammad Ali



Av Helena Holm - 15 april 2012 09:20

Efter en ätardag igår så e jag redo för vecka fyra, med strikt kost å träning. Jag har tokmycket energi och jag hoppas att den håller ända fram till nästa Lördag. Jag gillar å ha en ätardag, då har man något att se fram emot. Om man inte har nån ätardag så tror jag att det är lättare att fuska, då får man ju aldrig äta det man e sugen på. Aldrig är ett starkt ord, man vill ju oftast ha det man aldrig kan få?!


I dag ska det handlas lite mera mat, grönsakerna tar slut hela tiden här hemma. Handlar i stort sett varje dag nu, det har blitt en del av min vardag nu. likaså å grejja matlådorna, man kommer snabbt in i nya rutiner.


Chilikeson som jag haft till några måltider åker nu i soporna, pallar inte. Smakar snus, så nu ska jag få blanda keso med rödlök å svartpeppar istället. Det kommer bli såååå gott.


Jooo tack !!


 


Bara positivt denna morgon, å att det är sol ute gör ju denna Söndag inte sämre. Njuter av min frukost nu sen blir det gymmet. Älskade älskade träning, vad skulle jag göra utan dej?! :-P Träningsvärk från gårdagen och det är ett lyckotecken för mig, love it.


Puss på er   



“It's not that some people have willpower and some don't... It's that some people are ready to change and others are not.” ― James Gordon


 

Instagram

En resa från 85kg till 65kg har blivit en ny resa till muskler och Bodyfitness. MATGLAD och envis jävel som bor med tre kamphamstrar: Biffen, Tyson och Arnold! Jobbar på gym, utbildad Lic PT samt kostrådgivare!

 

Kort om mig: - Sjungit nationalsången på Sveriges starkaste man - Sjungit med dansbandet Black Jack 2 ggr - Drog 110 i marklyft andra gången jag testa - Tog 65kg i bänk sen kasta jag in handduken - Kört strongmanträning, 150kgs däck är inga problem att välta - Musikgalen- Städoman

 

Better Body
bloglovin
bloggping
Hälsa bloggar
Träningsbloggar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards